Jak powstaje miód lipowy z owocami - krem?

Jak powstaje miód lipowy z owocami - krem?

Nasze miody lipowe z owocami powstają jako efekt kremowania miodu. Do tego procesu wykorzystujemy najwyższej jakości miód lipowy z polskich pasiek oraz owoce liofilizowane.

Celem kremowania miodu jest wywołanie w nim procesu krystalizacji drobnoziarnistej. Osiągamy ten efekt dzięki wielokrotnemu mieszaniu miodu w ciągu doby. Kremowanie odbywa się w najbardziej optymalnej temperaturze 16-18°C, wymaga specjalistycznego sprzętu i trwa od kilku dni nawet do kilku tygodni!

Do naszych kremów dodajemy aż 12% owoców, dzięki czemu miód nabiera głębokiego owocowego smaku i aromatu. Końcowym efektem naszej pracy jest gładki, miękki i intensywny krem miodowo-owocowy, który z łatwością rozsmarujesz na kanapce.

Po wielokrotnych testach nie mamy wątpliwości: dla tak wyjątkowego smaku –  było warto!

 

Uwaga: Pamiętaj, aby nie dodawać miodu do wrzątku! Napój musi być przestudzony, aby miód zachował swoje drogocenne właściwości