Miód kremowany z owocami

MIÓD LIPOWY - uznawany jest za najbardziej szlachetny spośród wszystkich polskich miodów. Ma bogaty smak i aromat, ale również liczne właściwości lecznicze. Zalecany w stanach przemęczenia i osłabienia po wysiłku fizycznym oraz celem wzmacnia odporności.

INTENSYWNY SMAK OWOCÓW
Dodajemy aż 12% owoców
, dzięki czemu miód nabiera głębokiego owocowego smaku i aromatu. Używamy owoców liofilizowanych. Tak przygotowane owoce nie tracą swoich zdrowotnych właściwości, zachowują swój naturalny smak, wszystkie makroskładniki oraz cenne składniki mineralne. 

 

Nasze kremy owocowe powstają w procesie kremowania miodu. Celem kremowania miodu jest wywołanie w nim procesu krystalizacji drobnoziarnistej. Osiągamy ten efekt dzięki wielokrotnemu mieszaniu miodu w ciągu doby. Kremowanie miodu nie zmienia właściwości leczniczych, zdrowotnych ani odżywczych miodu. Końcowym efektem naszej pracy jest gładki, miękki i intensywny krem miodowo-owocowy o wyjątkowym smaku.

Liofilizacja to proces polegającym na zamrożeniu i sublimacji powstałych kryształków lodu. Sublimacja to proces w którym lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę.