Migdały blanszowane są pyszną przekąską. Migdały blanszowane są pozbawione brązowej skórki dzięki czemu mają większą możliwość zastosowań w kuchni. Stanowią znakomite połączenie walorów smakowych oraz wartości odżywczych.
Migdały uwielbiane przez wszystkich to nasiona drzewa zwanego migdałowcem pospolitym. Migdałowiec pochodzi z Azji. Obecnie jest uprawiany również w innych częściach świata: w Europie (Francja, Hiszpania,) w Afryce i Ameryce.
Masa netto: 320 g
migdały blanszowane 100%, może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartość energetyczna w 100 g:
Kcal/kJ
|
602/2409
|
Białka (g)
|
21,9
|
Węglowodany (g)
|
9,5
|
Cukry (g)
|
5,0
|
Tłuszcze (g)
|
50,6
|
Nasycone kwasy tłuszczowe (g)
|
3,9
|
Sól (g)
|
0,07
|
BeHarmony Michał Antkowski
ul. Grochowska 59
60-339 Poznań