Owoce liofilizowane - chrupiąca przekąska

Owoce liofilizowane to sprytny sposób na dostarczanie witamin Twojej rodzinie - niezależnie od pory roku! Kiedy tylko zechcesz możesz cieszyć się liofilizowanymi owocami, które zachowują swoje cenne właściwości odżywcze, witaminy i minerały. Jednocześnie owoce poddane procesowi liofilizacji nie zawierają konserwantów, nie tracą apetycznego wyglądu i zachowują swój naturalny smak. Dzięki temu dania przygotowane z wykorzystaniem owoców liofilizowanych będą jednocześnie smaczne i zdrowe! Wypróbuj owoce liofilizowane od BeHarmony do owsianki, naleśników, gofrów lub jako przekąskę do pracy czy szkoły. Liofilizaty w poręcznym słoiku stanowią również niezastąpioną, zdrową porcję energii w czasie wycieczki poza miasto lub w góry! Liofilizowane truskawki, wiśnie, jeżyny i maliny czekają, aby wyruszyć z Tobą na szlak!

Zastanawiasz na czym polega liofilizacja?

Liofilizacja to nic innego jak suszenie mrozem. Ten naturalny proces znany jest od wieków i pozwala nam cieszyć się trwałą żywnością bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków. Pierwszy etap liofilizacji to wspomniane już mrożenie w temperaturze około -40 stopni C. Kolejno następuje suszenie sublimacyjne, w trakcie którego z żywności eliminowane jest do 95% wody. Ostatnim etapem jest suszenie wtórne pozwalające na wydobycie z produktów pozostałej wilgoci. Tak zasuszony produkt cechuje się niezwykłą trwałością bez utraty naturalnego smaku oraz cennych witamin i minerałów!