Są źródłem cennego potasu oraz fosforu. Występuje w nich magnez, żelazo, wapń, sód i cynk. Migdały blanszowane zawierają naturalny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Z grupy witamin zawierają jeszcze wit B3 (niacynę), wit B2 (ryboflawinę) oraz wit B9 (kwas foliowy). To także doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego.
Migdały blanszowane są pozbawione brązowej skórki dzięki czemu mają większą możliwość zastosowań w kuchni. Stanowią znakomite połączenie walorów smakowych oraz wartości odżywczych.
Migdały uwielbiane przez wszystkich to nasiona drzewa zwanego migdałowcem pospolitym. Migdałowiec pochodzi z Azji. Obecnie jest uprawiany również w innych częściach świata: w Europie (Francja, Hiszpania,) w Afryce i Ameryce.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, orzechy.
migdały blanszowane
Pojemność słoika: 545 ml
Waga: 320 g
Kraj pochodzenia: USA