Migdały blanszowane są pyszną przekąską. Migdały blanszowane są pozbawione brązowej skórki dzięki czemu mają większą możliwość zastosowań w kuchni. Stanowią znakomite połączenie walorów smakowych oraz wartości odżywczych.
Migdały uwielbiane przez wszystkich to nasiona drzewa zwanego migdałowcem pospolitym. Migdałowiec pochodzi z Azji. Obecnie jest uprawiany również w innych częściach świata: w Europie (Francja, Hiszpania,) w Afryce i Ameryce.
Masa netto: 320 g
migdały blanszowane 100%, może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartość energetyczna w 100 g:
Kcal/kJ
602/2409
Białka (g)
21,9
Węglowodany (g)
9,5
Cukry (g)
5,0
Tłuszcze (g)
50,6
Nasycone kwasy tłuszczowe (g)
3,9
Sól (g)
0,07
Należy pamiętać o tym by przechowywać je w suchym, chłodnym miejscu, dobrze zamknięte. Pozwoli im to zachować cenne wartości na dłużej.
Kraj pochodzenia: USA