Zapisz się do NEWSLETTERA
i ODBIERZ KOD RABATOWY -12%

O produktach

Składniki to MIÓD AKACJOWY i LIPOWY oraz OWOCE LIOFILIZOWANE, ORZECHY LUB PRZYPRAWY

 

MIÓD AKACJOWY

Cechuje go jasna barwa i delikatnie wyczuwalny zapach kwiatów akacji. Działa na ludzki organizm uspokajająco i wzmacniająco.
Szczególnie pomocny jest w czasie, gdy zmagamy się z przeziębieniem, stanem zapaleniem gardła, kaszlem czy chrypką. Zawiera znaczną ilość magnezu, potasu, żelaza i witamin z grupy B.
Regularne spożywanie miodu akacjowego ma wpływ na usprawnienie pracy wątroby, wspomagając jej detoksykacje. Polecany jest w przypadku problemów z trawieniem, pomocniczo przy stanach zapalnych żołądka i jelit.

MIÓD LIPOWY

Uznawany jest za najbardziej szlachetny spośród wszystkich polskich miodów. Urzekający jest nie tylko jego bogaty smak i aromat, ale również liczne właściwości lecznicze.
Spożywanie miodu lipowego zaleca się przede wszystkim w stanach przemęczenia i osłabienia po wysiłku fizycznym oraz w czasie, gdy chcemy wspomóc swój organizm w walce bakteriami lub wirusami. To wszystko dzięki właściwościom przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym.
Zawiera potas, witaminy z grupy B oraz C, H, PP.  Regularne spożywanie miodu lipowego wzmacnia odporność i zmniejsza częstotliwość zapadania na infekcje, dlatego smakołyk ten warto podawać dzieciom, osobom starszym i tym, którzy zmagają się z obniżoną odpornością.

INTENSYWNY SMAK OWOCÓW

Do naszych kremów dodajemy aż 12% owoców, dzięki czemu miód nabiera głębokiego owocowego smaku i aromatu. Do produkcji używamy owoców liofilizowanych. Liofilizacja to proces polegającym na zamrożeniu i sublimacji powstałych kryształków lodu. Sublimacja to proces w którym lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Tak przygotowane owoce nie tracą swoich zdrowotnych właściwości, zachowują swój naturalny smak, wszystkie makroskładniki oraz cenne składniki mineralne.

MIÓD KREMOWANY

Nasze kremy owocowe powstają w procesie kremowania miodu. Celem kremowania miodu jest wywołanie w nim procesu krystalizacji drobnoziarnistej. Osiągamy ten efekt dzięki wielokrotnemu mieszaniu miodu w ciągu doby. Kremowanie miodu nie zmienia właściwości leczniczych, zdrowotnych ani odżywczych miodu. Końcowym efektem naszej pracy jest gładki, miękki i intensywny krem miodowo-owocowy o wyjątkowym smaku.

DOSKONAŁY PREZENT

Nasze produkty nie tylko świetnie smakują, ale też pięknie się prezentują. Znajdziesz u nas idealny, zdrowy prezent na Dzień Nauczyciela, Dzień Matki, Dzień Babci, Dzień Dziadka, Dzień Ojca, Święta Bożego Narodzenia, Mikołajki czy urodziny i imieniny bliskiej Ci osoby. W końcu każdy pretekst jest dobry, żeby podzielić się czymś smacznym (i zdrowym!) i wywołać uśmiech u ukochanej osoby!