Orzechy laskowe mają też dużo witaminy C, A, K, witaminy z grupy B, kwas foliowy, niacyna. Orzechy laskowe to także źródło mikroelementów. Ważne miejsce wśród nich zajmuje potas, na drugim miejscu jest fosfor. Kolejne to wapń, magnez, żelazo oraz cynk. Są także źródłem cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika pokarmowego.
Spożywane bezpośrednio dostarczą najwięcej wartościowych substancji, jednakże używane mogą być również do sałatek, makaronów i mięs. Idealnie współgrają zarówno ze smakami pikantnymi, wytrawnymi jak i ze słodkim. Dlatego też dobrze komponują się z domowymi wypiekami, ciastami, ciasteczkami i batonikami.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, migdały, orzechy.
Orzechy laskowe
Pojemność słoika: 545 ml
Waga: 280 g
Kraj pochodzenia: Gruzja