Imbir ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Skutecznie łagodzi objawy stanów zapalnych górnych dróg oddechowych. Olejki eteryczne zawarte w imbirze mają działanie przeciwwirusowe, przeciwgorączkowe i wykrztuśne.
Cytryna jest bogatym źródłem witaminy C i E, beta- karotenu, magnezu, witamin z grupy B, potasu. Zawiera olejki eteryczne, rutynę, antyoksydanty i bioflawonoidy. Zapewnia utrzymanie prawidłowego pH organizmu, odkwasza i przynosi ulgę w gorączce.
Malina nie tylko dodaje kompozycji wyjątkowego smaku, który kojarzy nam się z błogim dzieciństwem, ale jest też bogatym źródłem witamin z grupy B oraz witaminy C i E.
Miód akacjowy działa na organizm uspokajająco i wzmacniająco. Pomaga leczyć stany zapalne górnych dróg oddechowych oraz chrypkę.
Więcej informacji na temat pozytywnego wpływu miodu akacjowego na ludzki organizm znajdziesz w artykule: DLACZEGO WYBRALIŚMY MIÓD AKACJOWY DO NASZYCH OWOCÓW W MIODZIE
miód akacjowy, owoce liofilizowane: maliny, cytryna, imbir